Prokremliskās partijas "Taisnīgā Krievija" Maskavas nodaļa ceturtdien nosūtījusi vēstuli pilsētas mēram Jurijam Lužkovam ar lūgumu saskaņot zemes gabala atvēlēšanu Bronzas kareivja monumenta kopijas uzstādīšanai pie Igaunijas vēstniecības.
"Mēs gribētu izveidot precīzu Bronzas kareivja kopiju. Tiks izsludināts konkurss pieminekļa radīšanai. Konkursa nolikumu mēs sākām gatavot paralēli vēstulei Maskavas mēram," sacīja "Taisnīgā Krievija" frakcijas deputāts Andrejs Samošins.

Viņš pavēstīja, ka tuvākajā laikā tiks dibināts fonds pieminekļa izveidei nepieciešamo līdzekļu vākšanai.

Partija cer saņemt atļauju uzstādīt pieminekli tieši pie Igaunijas vēstniecības ēkas. "Mēs pieminekli vienalga uzstādīsim, un, ja mums to neļaus uzstādīt pie Igaunijas vēstniecības, tas būs nepatīkami, taču vietu tam mēs tik un tā atradīsim," sacīja Samošins.

Savukārt prokremliskās kustības "Naši" aktīvisti gatavo kārtējo akciju pie Igaunijas vēstniecības Maskavā, lai jau ne pirmo reizi Igaunijai atgādinātu, ka "uzvara pār fašismu ir mūsu vectēvu kopējā uzvara", ziņo "Eho Moskvi".

Kā sacījusi kustības pārstāve Anastasija Suslova, kustības aktīvisti pie vēstniecības pulcēsies četros no rīta. "Mēs nepārkāpsim sabiedrisko kārtību, jo naktī nedrīkst trokšņot," sacīja aktīviste. Viņa skaidrojusi, ka akcija notiks pilnīgā klusumā un pie vēstniecības ieradīsies ne vairāk kā 20-30 cilvēki.

Akcijas organizatori skaidro, ka tā ir piesaistīta gadadienai kopš nacistiskās Vācijas uzbrukuma sākuma toreizējai PSRS. Pretēji ierastajām tradīcijām – pieminēt šo notikumu pie mūžīgās uguns, šoreiz tas notiks pie Igaunijas vēstniecības. Šādā veidā kustība "Naši" vēlas dot Igaunijai iespēju saprast, ka, neraugoties uz pieminekļu nojaukšanu un pārvietošanu, kā arī deportācijām, "tā ir mūsu kopējā uzvara".

Iepriekš jauniešu kustība "Naši" Igaunijas vēstniecību Maskavā bloķēja vairākas dienas, protestējot pret Bronzas kareivja pārvietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!