Foto: stock.xchng
Maskava kategoriski iebilst pret iespējamām ASV vienpusējām sankcijām pret Irānu tās kodolprogrammas dēļ, un brīdina, ka šādas sankcijas var sabojāt Vašingtonas attiecības ar Krieviju, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Jurijs Ušakovs paziņojis, ka Maskava sankciju jautājumu uzskata par principiālu un nevēlas pieļaut ASV vienpusējo rīcību, nosakot sankcijas pret Teherānu.

Maskava uzskata, ka ASV vienpusējās sankcijas pret Irānu būtu pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un aizskartu citu valstu intereses. "Ja šādas sankcijas skars arī Krievijas kompānijas un bankas, tas iedragās [ASV un Krievijas] abpusējās attiecības un mūsu sadarbības perspektīvas starptautiskajos jautājumos," sacījis prezidenta palīgs.

Viņš arī uzsvēris, ka Krievija arī atbalsta centienus nepieļaut masu iznicināšanas ieroču izplatīšanos, taču viennozīmīgi atzīst Irānas tiesības uz atomenerģētikas attīstību.

ASV un vairākas citas rietumvalstis, kā arī Izraēla apsūdz Irānu kodolieroču izstrādāšanā, aizbildinoties ar atomenerģētikas projektiem. Teherāna visas apsūdzības noraida, uzsverot, ka tās kodolprogrammas mērķis ir tikai un vienīgi miermīlīgs – valsts nodrošināšana ar enerģiju.

Savukārt ANO ir noteikusi sankcijas pret Irānu, pieprasot tai padarīt savu kodolprogrammu caurspīdīgu un pierādīt tās miermīlīgos mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!