Foto: AP/Scanpix/LETA

Kremlis pirmdien atzinis, ka rezervistu mobilizācijā pieļautas kļūdas, un paziņojis, ka nav pieņemts lēmums slēgt Krievijas robežas. Tikmēr Rjazaņā vīrietis aizdedzina sevi, protestējot pret mobilizāciju.

"Patiešām, ir gadījumi, kad (mobilizācijas) dekrēts tika pārkāpts. Dažos reģionos gubernatori aktīvi strādā, lai situāciju labotu," žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Viņš apgalvoja, ka samazinās to gadījumu skaits, kad cilvēki nepakļaujas mobilizācijai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā izsludināja valstī daļējo mobilizāciju, iesaucot rezervistus, lai sūtītu tos karot uz Ukrainu.

Putina lēmums izsaucis valstī protestus un pamudinājis jaunus vīriešus bēgt no Krievijas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Peskovs apgalvoja, ka pretrunā baumām nav pieņemts lēmums slēgt Krievijas ārējās robežas un izsludināt karastāvokli vairākos pierobežas reģionos.

"Es neko par to nezinu. Pagaidām nekāds lēmums nav pieņemts," sacīja Peskovs.

Mediji: Rjazaņā vīrietis aizdedzina sevi, protestējot pret mobilizāciju karam Ukrainā


Rjazaņā centrālajā autoostā svētdien aizdedzinājies vīrietis, kurš, pēc aculiecinieka stāstītā, šādi protestējis pret iesaukšanu Krievijas armijā, lai dotos karot uz Ukrainu, vēsta vietējie mediji.

Kādā stāvoklī atrodas vīrietis, pagaidām nav zināms. Amatpersonas notikušo nav komentējušas.

Vietējā ziņu vietne "YA62.ru" vēstīja, ka vīrietis guvis nelielus ievainojumus, bet Rjazaņas izdevums "Novaja Gazeta" rakstīja, ka viņam ir 90% ķermeņa virsmas apdegumi. "YA62.ru" publiskotajā video redzams, ka vīrietis pēc notikušā spēj paiet ārstu pavadībā.

"Novaja Gazet" publicētajā novērošanas kameras video redzams, ka vīrietis iziet uz brauktuves, aplej sevi ar kaut kādu šķidrumu, pēc tam aizdegas un aizskrien.

Kāds aculiecinieks "YA62.ru" sacīja, ka vīrietis "sācis smieties un kliegt, ka nevēlas piedalīties speciālā operācijā Ukrainā". Pēc "Novaja Gazeta" avota teiktā, viņš kliedzis, ka "nevēlas doties uz fronti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!