Foto: Reuters/Scanpix

Kremlis otrdien brīdināja Vācijas kancleri Angelu Merkeli rūpīgāk izvēlēties vārdus pēc viņas veltītās kritikas Krievijas uzlidojumiem Sīrijā.

"Mēs atkārtoti aicinām ikvienu būt ļoti rūpīgam un atbildīgam vārdu izvēlē, ņemot vērā pašreiz ļoti delikāto situāciju Sīrijā," paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Neskatoties uz Rietumu un Sīrijas opozīcijas apsūdzībām, Krievija nav saņēmusi nekādus ticamus pieradījumus par mierīgo iedzīvotāju bojāeju uzlidojumos, norādīja Peskovs.

Pēc viņa teiktā, nav izskanējušas arī nekādas protesta balsis pret "teroristu barbarisko rīcību", kad tie agrāk uzbrukuši Sīrijas režīma spēkiem.

"Toreiz neviens neizteica šāda veida paziņojumus," pavēstīja Peskovs.

Merkele pirmdien vizītes laikā Turcijā paziņoja, ka "mūs šausmina šīs cilvēku ciešanas", ko izraisījuši Maskavas uzlidojumi.

Kā pirmdienas vakarā paziņoja Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs, Turcijas valdība ir nobažījusies, ka Sīrijas Alepo provincē notiekošās kaujas var izraisīt līdz 600 tūkstošu bēgļu ierašanos pie tās robežas.

Bruņotās sadursmes Alepo provinces ziemeļos pēc nedēļu ilga Sīrijas režīma spēku uzbrukuma ar Krievijas gaisa spēku atbalstu ir likušas doties bēgļu gaitās desmitiem tūkstošu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!