Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kremlis pirmdien noliedzis, ka Krievijas karaspēks būtu vainojams masu slepkavībās Austrumukrainā, un apsūdzēja Kijivu melos.

Ukrainas armija šomēnes atguva kontroli pār Izjumu un citām pilsētām Ukrainas austrumos, izjaucot Krievijas karaspēka apgādes ķēdes un atklājot masu kapus.

Ukraiņu civiliedzīvotāji atbrīvotajās teritorijās ziņu aģentūrai AFP liecināja par Krievijas karaspēka nežēlību.

Kupjanskā, kas atrodas blakus frontes līnijai, Mihailo Čindejs AFP stāstīja, ka krievu karavīri viņu spīdzinājuši aizdomās par informācijas nodošanu Ukrainas armijai.

"Viens cilvēks turēja manu roku un otrs sita par roku ar metāla stieni. Viņi sita mani divas stundas gandrīz katru dienu. Vienā brīdī es zaudēju samaņu. Es zaudēju daudz asiņu. Viņa sita pa ceļiem, kājām un nierēm," stāstīja vīrietis.

Kijiva pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atbrīvotajā Izjumā ir atrasti masu apbedījumi ar vairāk nekā 400 līķiem. Vienā no šiem apbedījumiem atrasti Ukrainas karavīru līķi ar sasietām rokām aiz muguras.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka tie ir meli, un Krievijas atbalstīto kaujinieku bandas Austrumukrainā pavēstīja, ka Ukrainas armijas "soda uzbrukumā" Doneckā nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku.

Tikmēr Ukrainas atomenerģijas aģentūra "Energoatom" ziņoja, ka Krievija naktī apšaudījusi Dienvidukrainas atomelektrostaciju, kas atrodas netālu no Južnoukrajinskas.

Aģentūra publiskoja fotogrāfiju, kurā redzama divus metrus dziļa bedre vietā, kur trāpījusi krievu raķete. Neviens AES darbinieks apšaudē nav cietis.

"Krievija apdraud visu pasauli. Mums tā jāaptur, pirms ir par vēlu," šodien brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!