Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ierosinājums pagarināt valsts vadītāja amata pilnvaru termiņu no četriem līdz sešiem gadiem ir īstenojams bez referenduma rīkošanas, taču neattiecas uz Medvedeva pašreizējo mandātu, paziņojusi prezidenta palīdze, Kremļa tieslietu departamenta vadītāja Larisa Bričeva.
Medvedevs trešdien savā pirmajā gadskārtējā runā par stāvokli valstī ierosināja pagarināt prezidenta pilnvaru termiņu no četriem līdz sešiem gadiem un Valsts domes konstitucionālās pilnvaras - no četriem līdz pieciem gadiem.

Kā norādījusi Bričeva, Krievijas konstitūcija nepieprasa referenduma rīkošanu prezidenta pilnvaru termiņa mainīšanai, taču pašreizējā valsts vadītāja mandāta termiņu šāds grozījums tik un tā neskartu.

"Grozījumi attiecīgajās Krievijas Federācijas konstitūcijas sadaļās, kas skar prezidenta un Valsts domes pilnvaru termiņu, veicami kārtībā, kas paredzēta federālā konstitucionālā likuma pieņemšanai, un stājas spēkā, kad tos akceptējušas likumdošanas varas institūcijas vismaz divās trešdaļās Krievijas Federācijas subjektu," viņas teikto citē ziņu aģentūra ITAR-TASS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!