Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps varētu uz īsu brīdi tikties G20 samita laikā nākamajā nedēļā Japānas pilsētā Osakā, pirmdien paziņojis Kremlis.

Tomēr pilna mēroga divpusēja tikšanās samita laikā nav paredzēta, žurnālistiem norādīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Vašingtona nav centusies tādu noorganizēt.

"Nav nekādu jaunumu par pilna mēroga tikšanos Osakā starp Putinu un Trampu. Tas nozīmē, ka amerikāņu puse joprojām nav noformulējusi nekādas iniciatīvas vai priekšlikumus šajā jautājumā," sacīja Peskovs.

Tomēr viņš piebilda, ka iespējama īsa tikšanās starp līderiem, viņiem stāvot kājās, taču tā nebūs pilna mēroga tikšanās.

Tramps pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tiksies ar Putinu G20 samita laikā Japānā, bet piebilda, ka "droši vien būs vieglāk", ja klāt būs vēl citi cilvēki. "Es domāju, ka droši vien būs vieglāk, ja telpā atradīsies cilvēki, jo jūs, [žurnālisti,] nevienam neuzticaties," žurnālistiem sacīja Tramps.

ASV prezidents jau maijā sacīja, ka G20 samitā tiksies ar Putinu, bet Kremlis tobrīd lika noprast, ka nekāda vienošanās par abu līderu tikšanos nav panākta. Pirmā Trampa un Putina divpusējā tikšanās notika 2018.gada jūlijā Helsinkos, taču ASV prezidents pēc samita paša mājās izpelnījās asu kritiku par pārāk iecietīgo toni sarunās ar savu Krievijas kolēģi. Pirms tam Tramps ar Putinu bija ticies G20 samita laikā 2017.gada vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!