Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas armija ar Krievijas aviācijas atbalstu no džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") atkarojusi Palmīras pilsētu, ceturtdien paziņoja Kremlis.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informējis prezidentu Vladimiru Putinu par operācijas pabeigšanu, pavēstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ka pirms tam ceturtdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Obsevratory for Human Rights" (SOHR), "Daesh" aizvadītajā naktī pameta lielāko daļu Palmīras.

Pēc sīvām cīņām ar džihādistiem valdības karaspēks jau trešdien iegāja Palmīras rietumu rajonos. Līdz ceturtdienas rītam "Islāma valsts" bija atvilkusi savus karotājus arī no Palmīras austrumiem.

"Daesh" Palmīru ieņēma 2015. gadā, bet pērn uz neilgu laiku to džihādistiem atkaroja valdības karaspēks.

Džihādisti Palmīrā izpostījuši daudzus no tās slavenākajiem senatnes pieminekļiem, kas iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!