Foto: AFP/Scanpix
To, vai Ukrainas karavīri Krievijas anektēto Krimu varēs atstāt ar ieročiem, izlems Krievijas Aizsardzības ministrija, otrdien pavēstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ukrainas karavīri varēs brīvi pamest Krievijas anektēto pussalu, "bet, ar ieročiem vai bez, to izlems Aizsardzības ministrija", sacīja amatpersona.

Viņš arī piebilda, ka Putins noteikti apmeklēs Krimu, tomēr ne tuvākajā laikā. Putina darba grafikā tuvākajā laikā vizītes Krimā un Sevastopolē nav, sacīja Peskovs.

"Nē, pagaidām tādu plānu nav," paziņoja Peskovs. "Bet ar laiku apmeklēs noteikti."

Ukrainas armijas ģenerālštāba priekšnieks Mihailo Kucins pirmdien sarunā ar Krievijas kolēģi Valēriju Gerasimovu vienojies par Ukrainas bruņoto spēku armijas daļu aiziešanu no Krimas pilnā sastāvā "ar bruņojumu uz štatu sarakstu pamata", otrdien paziņoja Igors Teņuhs, kurš tobrīd bija Ukrainas aizsardzība ministra pienākumu uzpildītājs.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!