Krievija turpinās orbitālās stacijas "Mir" ekspluatāciju un 2000.gada martā nosūtīs turp ilglaicīgu kosmisko ekspedīciju zinātniskās izpētes nolūkos.
Šādu lēmumu trešdien pieņēma Krievijas Kosmosa aģentūras "Rosaviokosmos" kolēģijas sēdē.

"Rosaviokosmos" preses dienests informēja, ka kolēģija apstiprinājusi Krievijas vadošo kosmisko raķešu tehnikas konstruktoru padomes ieteikumus, kas izstrādāti 10.janvāra sēdē.

Martā uz orbitālo staciju "Mir" tiks nosūtīta misija, kas 45 diennaktis veiks zinātniskās izpētes programmu. 31.janvārī paredzēta kosmosa kravas kuģa "Progress M-1" pacelšanās, kurš nogādās stacijā raķešu degvielu, ūdeni un pārtikas krājumus.

Pie jautājuma par kosmiskās stacijas "Mir" turpmāko likteni kolēģija atgriezīsies aprīlī.

Kolēģijas sēdē tika apstiprināts arī 28.ilglaicīgās kosmiskās ekspedīcijas komandas sastāvs. Uz stciju "Mir" martā dosies komandieris Sergejs Zaļetins un bortinženieris Aleksandrs Kaleri vai arī dublējošais sastāvs - komandieris Saližans Šaripovs un bortinženieris Pāvels Vinogradovs.

Iespējams, ka ekipāžas pamatsastāvā tiks iekļauts arī aktieris Vladimirs Steklovs, lai uz kosmiskās stacijas filmētu mākslas - fantastikas filmu, taču tikai tajā gadījumā, ja viņa lidojumu atmaksās ieinteresētās personas, informēja preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!