Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs aicinājis ASV izvairīties no dubultmorāles standartiem cīņā pret terorismu. Domājams, ka ar šo aicinājumu viņš atgādināja par rietumvalstu nosodošo attieksmi pret Krievijas militāro operāciju Čečenijā.
Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas preses sekretāra teiktā, Ivanovs trešdienas vakarā runājis pa tālruni ar ASV prezidenta padomnieci nacionālās drošības jautājumos Kondolīzu Raisu. Viņi apsprieduši situāciju pēc 11.septembrī notikušajiem terora aktiem, kuros divas nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā Ņujorkā, viena ietriecās Pentagonā pie Vašingtonas un vēl viena nogāzās Pensilvānijas štatā. Šajos terora aktos gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 5000 cilvēku.

"Sarunā tika uzsvērta nepieciešamība izskaust no politikas dubultmorāles standartus, risinot šādas sarežģītas starptautiskas problēmas," teica preses sekretārs. Krievijas prezidenta administrācija ir paziņojusi, ka tā jau karo pret starptautisko terorismu, proti, Čečenijā.

Vēl pavisam nesen Krievijas pretterorisma operāciju Čečenijā asi kritizēja daudzas rietumvalstis un tādas starptautiskās organizācijas kā Eiropas Padome, nosodot neproporcionāla spēka lietošanu pret civiliedzīvotājiem šajā galvenokārt musulmaņu apdzīvotajā Ziemeļkaukāza republikā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc 11.septembra terora aktiem ASV aicināja uz globālu cīņu pret terorismu, lai arī Kremlis pagaidām vēl nav pieņēmis skaidru nostāju jautājumā par iespējamiem ASV triecieniem Afganistānai.

ASV apsūdz Afganistānā valdošo grupējumu "Taleban" patvēruma došanā Osamam bin Ladenam, kuru Baltais nams atzinis par galveno aizdomās turamo terora aktos Ņujorkā un Vašingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!