Krievijas aviācija svētdien pārtrauca Džohargalas (Groznijas) bombardēšanu, lai izmētātu skrejlapas ar aicinājumu civiliedzīvotājiem atstāt pilsētu pa drošiem koridoriem un brīdinājumu kaujiniekiem nolikt ieročus.
Krievija atvēra koridorus no Čečenijas galvaspilsētas uz Pervomaisku ziemeļrietumos un Alhanjurtu dienvidrietumos pēc starptautiskās sabiedrības pausta sašutuma par Krievijas sākotnējiem draudiem iznīcināt visus, kas līdz 11. decembrim nebūs atstājuši pilsētu. Krievijas armijas komandieri paziņoja, ka Džohargalas intensīva bombardēšana svētdien tiks pārtraukta līdz pusnaktij un ka draudi esot attiekušies tikai uz čečenu kaujiniekiem, nevis civiliedzīvotājiem.

Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka ikdienas pamiers no 8.00 līdz 14.00 ļaus civiliedzīvotājiem neskartiem atstāt pilsētu, bet ministrijas amatpersonas nespēja pateikt, kad šis pamiers stāsies spēkā.

Federālie bruņotie spēki apgalvoja, ka pēdējā diennaktī no Džohargalas uz Pervomaisku evakuējušies 700 civiliedzīvotāju. Tomēr Maskavas televīzija ziņoja, ka diennakts laikā pilsētu atstājuši tikai 180 cilvēku un neviens nav izmantojis Alhanjurtas koridoru.

Krievijas Sabiedriskā televīzija (ORT) ziņoja, ka čečenu kaujiniekiem dotas vēl dažas dienas ieroču nolikšanai, bet Aizsardzības ministrija nav apstiprinājusi šo ziņu. Džohargalā ir palikuši apmēram 40 tūkstoši čečenu.

Krievijas karaspēks ir ieņēmis Hankalas kara lidostu Čečenijas galvaspilsētas Džohargalas austrumu nomalē, svētdien ziņoja telekanāls NTV, pastiprinot federālo spēku uzbrukumu galvaspilsētai.

Iepriekšējā Krievijas karā pret Čečeniju no 1994. līdz 1996.gadam Hankalas lidostā atradās Krievijas karaspēka štābs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!