Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija aicina Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis izmantot "Sputņik V" Covid-19 vakcīnu, ja vien bloka valstis spēj izveidot savus ražošanas centrus tās izgatavošanai, ziņo "Euronews".

Ungārija šobrīd ir vienīgā bloka valsts, kura ir piekritusi izmēģināt “Sputņik V” vakcīnu, kura nosaukta par godu Padomju Savienības satelītam, kurš tika palaists kosmosā 1957.gadā.

Krievijas vēstnieks ES Vladimirs Čizovs norādīja, ka Maskava spēj saražot pietiekami daudz vakcīnas, kas pietiktu Krievijas iedzīvotājiem, bet neiebilst, ka arī citas valstis to izmanto.

“Pasaulē pirmā sertificētā vakcīna bija Krievijas “Sputņik V” vakcīna”, viņš teica. “Tomēr, ņemot vērā pandēmijas izplatību, rodas jautājums ne tikai par vakcīnas pieejamību, bet arī ražotņu pieejamību un tās izplatīšanu”. "Šī iemesla dēļ Krievijas Federācija ir aicinājusi citas valstis uz šīs vakcīnas ražošanu," piebilda vēstnieks.

ES ir parakstījusi vairākus līgumus ar vakcīnu ražotājiem visā pasaulē, bet pagaidām neviens šāds līgums ar Krieviju nav ticis noslēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!