Foto: AP/Scanpix

Krievija pirmdien aicinājusi iekļaut Sīrijas miera sarunās visus opozīcijas grupējumus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs arī deva mājienu, ka varētu tikt panākta vienošanās, lai saskaņotu gaisa uzlidojumus starp Krievijas gaisa spēkiem un ASV vadīto koalīciju, lai atkarotu džihādistiem lielākās pilsētas.

Lavrovs paziņoja, ka Krievija seko līdzi sarunu delegāciju veidošanai un uzsvēra, ka būtu jāiekļauj viss Sīrijas politisko spēku spektrs.

Viņš norādīja, ka ar Krievijas un ASV starpniecību februārī noslēgtais pamiers Sīrijā lielākoties turas, bet cīņa pret teroristu grupējumiem "Islāma valsts", "Al Nusra" un citiem turpinās.

Arī svētdien pārraidītā intervijā telekanālā "Ren-TV" Lavrovs izteicās, ka Maskava ir gatava sadarboties ar ASV, lai atkarotu džihādistiem Raku un Palmīru.

"Mēs esam gatavi saskaņot mūsu darbību ar amerikāņiem, jo Raka atrodas Sīrijas austrumos un tur galvenokārt aktīva ir ASV koalīcija," sacīja Lavrovs.

"Vienā brīdī amerikāņi pat ierosināja (..) sadalīt darbu: jūs, Krievijas gaisa spēki, koncentrēsieties uz Palmīras atbrīvošanu un mēs, amerikāņu koalīcija, koncentrēsimies uz Rakas atbrīvošanu," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Ženēvā pirmdien sākušās Sīrijas miera sarunas, kas, domājams, turpināsies ne ilgāk kā desmit dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!