Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien pavēstījis, ka Krievija uzstās, lai Dienvidosetijai un Abhāzijai tuvīnajos Gruzijas apgabalos tiktu ieviesta starptautiska kontrole, vēsta aģentūra "Interfax".
Lavrovs paudis, ka Krievijai neesot iebildumu pret starptautisko novērotāju skaita palielināšanu šajās teritorijās.

"Saistībā ar to, ka Krievija ir atzinusi Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību, mums nav nodoma uz visiem laikiem saglabāt savus miera uzturēšanas spēkus ārpus šo republiku teritorijas. Līdz ar to, mēs iestāsimies par to, lai tiktu nodrošināta uzticama starptautiska kontrole abām valstīm pieguļošajos Gruzijas reģionos, lai novērstu iespējamas Tbilisi režīma militāras avantūras," teicis ministrs.

Jau ziņots, ka otrdien Krievija atzina Gruzijas separātisko, "de facto" vairākus gadus patstāvīgo, reģionu - Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību. Šo soli nopēla vairāku Eiropas valstu un ASV līderi, uzskatot to par Gruzijas teritoriālās vienotības graujošu un esošu pretrunā ar starptautiskajām tiesību normām. Savukārt Krievijas puse norādījusi, ka tas bijis vienīgais ceļš, kā pasargāt osetīnus un abhāziešu no Gruzijas īstenotās agresijas. Abu pušu attiecību pasliktināšanās jau likusi izskanēt atsevišķiem viedokļiem par to, ka varētu sākties jauns "aukstais karš."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!