Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija aizturējusi "Wall Street Journal" (WSJ) žurnālistu Evanu Gerškoviču saistībā ar aizdomām par spiegošanu, ziņo medijs CNN.

"Esam apturējuši 1991. gadā dzimušā ASV pilsoņa Evana Gerškoviča, ASV laikraksta The Wall Street Journal Maskavas biroja korespondenta, nelikumīgās darbības," paziņoja Krievijas Federālais drošības dienests (FSB).

FSB Gerškoviču aizturējis Jekaterinburgā, apgalvojot, ka viņš mēģinājis iegūt slepenu informāciju, kas attiecas uz viena no Krievijas militāri rūpnieciskā uzņēmuma darbībām. FSB uzskata, ka, lai gan žurnālistu ir akreditējusi Krievijas Ārlietu ministrija, viņš pildījis Amerikas rīkojumus un centies iegūt slepenu informāciju.

Pats WSJ noliedz drošības dienesta apsūdzības un aicina Krievijas varasiestādes "nekavējoties atbrīvot uzticamo žurnālistu Gerškoviču". ASV laikraksts skaidro: "Mēs esam solidāri ar Evanu un viņa ģimeni."

Foto: AP/Scanpix/LETA

CNN ir sazinājies ar ASV Valsts departamentu, tomēr komentārs pagaidām nav saņemts.

Gerškovičs savās publikācijās pievēršas Krievijai, Ukrainai un to kaimiņvalstīm.

Pagājušajā gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieviesa likumu, kas nosaka, ka "viltus" informācija izplatīta par Krievijas armiju un iebrukumu Ukrainā ir noziegums. Šāds lēmums uz brīdi apturēja globālo mediju iespējas pārraidīt ziņas no Krievijas. Likums arī deva iespēju Kremlim notiesāt desmitiem Krievijas iedzīvotāju par iebrukuma kritizēšanu sociālajos medijos.

Krievijā par spiegošanu var piespriest līdz pat 20 gadu cietumsodu, uzsver raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!