Foto: AP/Scanpix

Krievijā ir aizliegts attēls, kurā Kremļa saimnieks Vladimirs Putins attēlots ar izkrāsotu seju un tiek salīdzināts ar geju vai klaunu, vēsta "The Washington Post".

Krievijas medijiem ir problēmas parādīt, tieši kurš no interneta plašumos atrodamajiem izkrāsotajiem Putina attēliem ir aizliegts, jo to publicēt nav atļauts, norāda medijs.

Šis attēls pagājušajā nedēļā iekļauts Krievijas valdības sarakstā, kurā uzskaitīti par "ekstrēmistiskiem" atzīti materiāli.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", dokumentā pie materiāla numur 4071 paskaidrots: "Plakāts ar KF prezidentam V. V. Putinam līdzīga cilvēka attēlu, uz kura sejas ir grims – uzkrāsotas skropstas un lūpas, kam pēc plakāta autora/autoru nodoma jākalpo kā mājienam uz KF prezidenta it kā nestandarta seksuālo orientāciju".

Aprakstā arī paskaidrots, ka attēls 2014. gada 7. maijā publicēts sociālajā tīklā "VKontakte".

Portāls "Moscow Times" domā, ka tas varētu būt šis attēls (titulā):

Šis plakāts slavens kļuva 2013. gadā, kad Krievijā tika pieņemts likums pret "netradicionālo seksuālo orientāciju" propagandu. Tolaik protestos daudzi tiesību aktīvisti tika aizturēti un piekauti.

Taču internetā izplatījušies arī citi attēli ar izkrāsotu Putinu. Citi mediji pieņem, ka par ekstrēmistisku varētu būt atzīts attēls, kur Putins redzams kopā ar Medvedevu.

Krievija interneta satura kontrolei nopietnāk pieķērās 2013. gadā, neilgi pēc Putina atgriešanās prezidenta krēslā. Tika pieņemts pirmais likums par ekstrēmismu globālajā tīmeklī.

Vēl pēc gada tika pieņemts likums, kas par ekstrēmistiska satura izplatīšanu internetā paredz pat cietumsodu, raksta "The Moscow Times".

2015. gadā Krievijas varasiestādes sāka slēgt Putinu kritizējošas interneta vietnes un ierobežot anonīmos blogerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!