Krievija sestdien paziņoja, ka tā aizliedz 500 veidu Baltkrievijas piena produktus, par kuriem nav iesniegta atbilstoša dokumentācija.

Krievijas Pārtikas drošības dienesta pārstāvis Genādijs Oņiščenko paziņoja, ka Baltkrievijas eksportētāji nav iesnieguši dokumentus saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, kas stājās spēkā pagājušajā gadā.

"Līdz ar to apturēts atšķirīgu ražotāju piedāvāto 500 dažāda veida piena produktu imports. Aizliegums stājas spēkā no šodienas," viņš paziņoja.

Oņiščenko sacīja, ka baltkrievu ražotāji nav izrādījuši kādu interesi jauno noteikumu ievērošanā, kaut arī Maskava vairākkārt viņus brīdinājumus.

Piena produktu aizliegums ir kārtējas pavērsiens Krievijas un Baltkrievijas iepriekš draudzīgo attiecību sabrukumā.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pagājušā nedēļā pēc saspīlētām abu valstu politiķu sarunām Minskā paziņoja, ka Baltkrievija vairs "neklanīsies Krievijas priekšā" un pievērsīsies "citai planētas daļai".

Savukārt Lukašenko piektdien paziņoja, ka Krievija kā priekšnoteikumu 500 miljonu ASV dolāru lielā aizdevuma piešķiršanai Minskai izvirzījusi priekšnosacījumu atzīt separātisko Gruzijas provinču neatkarību, ko Baltkrievija netaisās darīt.

Sniedzot interviju Krievijas medijiem, Baltkrievijas līderis norādīja, ka Minskas atbalsts netiek pārdots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!