Krievijas iedzīvotāji labāk izvēlas aizņemties naudu no draugiem, nevis no finanšu institūcijām, liecina jauna sabiedriskās domas aptauja.
Tās dati rāda, ka 60% Krievijas iedzīvotāju nekad nav izmantojuši bankas kontu, bet 72% labprātāk aizņemas naudu no draugiem vai radiniekiem, nevis bankās.

Savukārt 59% aptaujas dalībnieku norādīja - ja viņiem piedāvātu kredītkarti, viņi to neizmantotu.

Lēš, ka Krievijas iedzīvotāji, kuru uzticību bankām iedragāja 1998.gada finanšu krīze, kad bankrotēja liels skaits banku, mājās glabā uzkrājumus 75 miljardu ASV dolāru (43 miljardu latu) apjomā, savukārt banku privātpersonu kontos ir tikai naudas summa 30 miljardu ASV dolāru (17 miljardu latu) vērtībā.

Aptaujā, ko veica pasta pasūtījumu un izplatīšanas pakalpojumu grupa PPE, piedalījās 150 tūkstoši cilvēku ar algu robežās no 30 līdz 300 eiro (19-194 latiem) mēnesī. Pēc valsts statistikas komitejas datiem, šā gada sākumā vidējā mēnešalga Krievijā bija 108 eiro (ap 70 latu).

93% aptaujas dalībnieku sacīja, ka viņu algu apjoms nav pietiekams, un tikai 8% respondentu norādīja, ka var regulāri atlicināt naudu uzkrājumu veidošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!