Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ja Krievijas armija sāks jaunu uzbrukumu Ukrainai, tā "aizrīsies ar savām asinīm", intervijā portālam "Apostrof" viedokli paudis Ukrainas uz laiku okupēto teritoriju lietu ministra vietnieks Jurijs Grimčaks.

"Pirms diviem gadiem es atbildēju uz jautājumu: kas notiks, ja Krievija mēģinās sākt uzbrukumu? Tad es teicu, ka viņi aizrīsies ar mūsu un savām asinīm. Tagad man šķiet, ka uzbrukuma gadījumā viņi aizrīsies paši ar savām asinīm," medijs citē Grimčaku.

Pēdējo gadu laikā Ukrainas armijā ir notikušas daudz izmaiņas gan apgādē, gan bruņojumā, viņš norāda.

"Situācija nav salīdzināma ar 2014. gadu. Tad viņiem bija iespējas uz vairāk vai mazāk uzvarošu "kariņu", bet apstājās, jo armija neizklīda, bet sāka atsperties un dot pretsparu. Viņi to nebija gaidījuši un neriskēja iet tālāk. Tagad, ja būs kāds karš, tad man ir sajūta, ka ne pie mums," skaidro amatpersona, piebilstot, ka par nākamo Kremļa upuri varētu kļūt Baltkrievija.

Grimčaks iepriekš ir brīdinājis, ka militāras provokācijas no Krievijas puses var notikt jebkurā mirklī, ja neskaita pēdējās dažas dienas pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina gaidāmās tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, ziņo aģentūra UNIAN.

"Mēs zinām bruņutehnikas un automašīnu skaitu, cilvēku skaitu tā saucamajā pirmajā un otrajā armijas korpusā. Zinām, ka viņi gatavojas, rīko mācības, ir nokomplektēti un tā tālāk. Tāpēc jebkurā mirklī var sākties. Tā ir mūsu realitāte. Pēdējos četrus gadus mēs katru dienu dzīvojam šādos apstākļos," teica Grimčaks.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja Ukrainas Krimas pussalu, bet valsts austrumos Donbasā sākās Krievijas atbalstīta separātisma kustība. Karā starp Ukrainas valdības un promaskavisko kaujinieku spēkiem ir vairāk nekā 10 tūkstoši bojāgājušo.

Atsevišķas Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijas joprojām atrodas kaujinieku kontrolē. Kijeva nekontrolē arī valsts robežu starp Krieviju un šiem apgabaliem – pār to notiek separātistu apgādes no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!