Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā izmeklētāji aizdomās par vismaz 26 vecāka gadagājuma sieviešu slepkavībām aizturējuši 38 gadus veco Radiku Tagirovu, vēsta BBC.

Tagirovs ir profesionāls atslēdznieks un iepriekš tiesāts par zādzību. Policija vēsta, ka slepkavības, par kuru izdarīšanu apsūdzēts Tagirovs, paveiktas 2011. un 2012. gadā dažādos reģionos gar Volgas upes krastu. Šī iemesla dēļ vēl pirms iespējamā vainīgā noskaidrošanas slepkava vietējā presē jau bija iemantojis "Volgas maniaka" vārdu.

Otrdien policija ziņoja, ka aizturētais tiekot pratināts. Ne pats Tagirovs, ne viņa aizstāvji pagaidām publisku komentāru nav izteikuši.

Izmeklētāji-eksperti jau iepriekš bija noteikuši, ka visi noziegumi paveikti vienatnē un tos paveicis viens un tas pats cilvēks pēc vienotas shēmas. Tagirovs, kurš pats esot Kazaņas iedzīvotājs, sieviešu mājokļos esot iekļuvis, uzdodoties par komunālo darbinieku, bet pēc tam ar auduma lentām vai elektrības vadiem savas upures nožņaudzis.

Pērn Krievijas policija izsludināja atlīdzību trīs miljonu rubļu (nepilnu 33 000 eiro) apmērā par informāciju, kas palīdzētu aizturēt "Volgas maniaku". Nav zināms, vai izmeklētāji Tagirovam uz pēdām nākuši šādā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!