Foto: AFP/Scanpix

Krievijā aizturēts vīrietis, kuru tur aizdomās par sešu cilvēku nošaušanu pirmdien Belgorodā, atsaucoties uz Krievijas policiju, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

31 gadu vecais Sergejs Pomazuns aizturēts brīdī, kad grasījies pamest pilsētu preču vilcienā. Vīrieša meklēšanā bija iesaistīti aptuveni 2000 policistu. Pēc incidenta pirmdien raidsabiedrībā RT izskanēja kļūdaina informācija, ka vīrietis ir aizturēts.

Sagūstīšanas laikā Pomazuns ir ievainojis policistu.

Policisti norāda, ka uzbrucējs pirmdien šāvis ar savam tēvam piederošu medību ieroci, bet ieroču veikalā, kurā nošauti trīs darbinieku, nolaupījis arī pistoli.

Vēstīts, ka seši cilvēki, to skaitā divas skolnieces gājuši bojā apšaudē Krievijas pilsētā Belgorodā.

Uzbrucējs ap diviem dienā pēc vietējā laika ar melnu "BMW X5" automašīnu piebraucis pie ieroču veikala un sācis apšaudi uz ielas un veikala telpās, vēstīja raidsabiedrība RT.

Starp nogalinātajiem ir trīs veikala darbinieki un garāmgājēji, to skaitā 14 un 16 gadus vecas meitenes, informē policija. Vēl viens cilvēks ir ievainots.

Aizdomās turētais identificēts kā 31 gadu vecais Sergejs Pomazuns ar kriminālu pagātni. Vīrietis tiesāts jau četras reizes, pārsvarā par zādzībām.

Pēdējo reizi no ieslodzījuma vīrietis atbrīvots 2012. gadā, bet viņa vecāki divas reizes bija zvanījuši policijai, sūdzoties par dēla agresīvo uzvedību, informē aģentūra AFP.

Belgoroda atrodas Krievijas Eiropas daļas dienvidos. Pilsētā dzīvo aptuveni 420 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!