Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas sabiedriskā televīzija pārraidījusi telefonsarunas ierakstu, kurā, kā apgalvo medijs, dzirdama saruna starp saindēto bijušā spiega Sergeja Skripaļa meitu Jūliju un viņas māsīcu Viktoriju.

Telefonsarunā Jūlija savai radiniecei atklājusi, ka jūtoties labi. "Viss ir kārtībā. Viņš [Sergejs Skripaļs] pašlaik atpūšas, atlaidies pagulēt. Visu veselība ir uzlabojusies, nav nekādu neatgriezenisku lietu. Es drīz tikšu izrakstīta. Viss ir kārtībā," viņa teikusi. Telefonsarunas patiesums gan līdz šim nav apstiprināts.

Jūlija un viņas tēvs tika saindēti 4. martā Solsberi pilsētā Lielbritānijā. Kā noskaidrojuši izmeklētāji, abi Skripaļi saindējušies ar PSRS izstrādātu un tikai Krievijas rīcībā esošu nervu aģentu, kas pazīstams kā "Novačok". Šī nervu aģenta vislielākā koncentrācija bijusi uz Skripaļa mājas durvīm. Līdz ar viņiem nervu aģents ietekmējis vēl 19 cilvēku veselību, sākotnēji ziņoja Lielbritānijas tiesībsargi.

Lielbritānija, kā arī vairums Eiropas valstu un ASV vienojušās, ka uzbrukumā vainojama Krievija, jo tā nav izskaidrojusi, kā šī militārās klases inde varējusi nonākt Lielbritānijā. Krievija savukārt izplatījusi visdažādākos skaidrojumus tam, no kurienes varējusi nākt inde, kas varētu būt patiesie uzbrukuma motīvi, kā arī noliegusi savu iesaisti notikušajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!