Foto: Shutterstock

Ukrainas Odesas apgabalā Krievijas raķete raidīta pa stratēģiski nozīmīgo tiltu pār Dņestras limānu, atsaucoties uz apgabala amatpersonām, ziņo aģentūra UNIAN.

"Notikusi raķešu apšaude pa Dņestras limāna tiltu. Informācija tiek precizēta," paziņoja Odesas apgabala militārās administrācijas operatīvā štāba spīkers Serhijs Bratčuks.

Dzelceļa tilts pār Dņestras limānu bija bojāts un slēgts jau kopš pagājušās nedēļas, kad pa to jau divas reizes raidītas Krievijas raķetes, atgādina UNIAN.

Tilts pār Dņestras limānu nodrošina vienīgo dzelzceļa un autoceļu savienojumu ar lielu daļu Odesas apgabala teritorijas. Tāpat tas ir daļa no vienīgā dzelzceļa maršruta uz Ukrainas Donvas ostām, kas būtu alternatīvs eksporta un importa maršruts apstākļos, kad Krievija bloķē Melnās jūras ostas, skaidro "Sky News".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!