Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Naktī uz piektdienu, 9. jūniju, Krievijas stratēģiskā aviācija Ukrainas teritoriju apšaudījusi ar raķetēm, kuras aprīkotas ar kodolgalviņas imitatoriem, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra UNIAN.

To TV ēterā paziņojis Gaisa spēku pavēlniecības runasvīrs Jurijs Ignats. Tas darīts ar H-55 raķetēm, kas palaistas no stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu-95. Kopumā četri bumbvedēji izšāvuši pavisam sešas H-101 un H-55 spārnotās raķetes.

"H-55 raksturīga ar to, ka šī raķete paredzēta kodollādiņiem, taču tie tur nav uzstādīti – raķete vienkārši taktiski izpilda viltus mērķa lomu, lai tai pievērstu uzmanību un tiktu tērēta munīcija," teica Ignats.

Naktī uz 9. jūniju Krievija pret Ukrainu palaidusi sešas spārnotās raķetes un 16 trieciendronus. Ukrainas spēki četras raķetes un 10 dronus pārtvēruši.

Savukārt 8. jūnija vakarā Krievijas raķešu triecienā Umaņas rajonā cietis rūpniecības objekts un automazgātuve, kurā izcēlies ugunsgrēks. Astoņi cilvēki hospitalizēti, raksta UNIAN.

Piektdien pa dienu pienāk ziņas, ka Zaporižjas apgabalā okupanti apšaudījuši Huljaipoles slimnīcu, kā rezultātā gājuši bojā divi cilvēki – medmāsas un slimnīca santehniķis, ziņo portāls "Liga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!