Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas spēki naktī uz sestdienu apšaudījuši Dnipro, Krivijrihu, Kremenčuku un Poltavu. Vienlaikus, kā ziņo britu izlūkdiensts, okupantu spēki ir pametuši Hostomeļas lidostu pie Kijiva

Krievijas spēki apšaudījuši Dnipro, Krivijrihu, Kremenčuku un Poltavu

Kā pavēstīja Dnipropetrovskas apgabala militārās administrācijas vadītājs Valentīns Rezničenko, Dnipro raķetes trāpījušas "infrastruktūras objektam", ievainojot divus cilvēkus.

Tāpat trieciens veikts pa Krivijrihu, kur trāpīts degvielas uzpildes stacijai.

Pēc Rezničenko teiktā, ukraiņu spēki naktī notriekuši četras spārnotās raķetes un vienu dronu.

Poltavas apgabala militārās administrācijas vadītājs Dmitro Lunins ziņo, ka naktī Poltavā pa diviem "infrastruktūras objektiem" trāpījušas vismaz četras raķetes.

No rīta Krievijas lidmašīnas veikušas triecienu pa uzņēmumiem Kremenčukā, kā rezultātā izcēlies ugunsgrēks, kas šobrīd tiek dzēsts.

Luninam nebija informācijas par upuriem un cietušajiem.

Krievijas spēki pametuši Hostomeļas lidostu pie Kijivas

Krievijas spēki pametuši Hostomeļas lidostu pie Kijivas, par kuru notika kaujas kopš Krievijas iebrukuma sākuma, ziņo Lielbritānijas izlūkdienests.

"Ukrainas spēki turpina virzīties, Krievijas spēkiem atkāpjoties Kijivas tuvumā," teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā. "Austrumu asī Ukraina ir atguvusi vairākus ciemus. Ukrainas austrumos Ukrainas spēki pēc smagām kaujām ir nodrošinājuši svarīgu maršrutu Harkivas austrumos."

Hostomeļā notikušas kaujas kopš 24.februāra, kad Krievijas desantnieki izsēdās ar helikopteriem, ieņemot kravas lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!