Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Iekšlietu ministrija ierosinājusi liegt izbraukt no valsts par ekstrēmismu aizdomās turētajiem, kā arī par ekstrēmismu notiesātajiem, paziņojis ministrijas galvenās pārvaldes cīņai pret ekstrēmismu priekšnieka vietnieks Vladimirs Makarovs.

"Ministrija šobrīd ir iesniegusi virkni iniciatīvu. (..) Nepieciešams izskatīt jautājumu par aizlieguma noteikšanu izbraukt no valsts personām, kuras pamatoti tiek turētas aizdomās vai tām ir nedzēsta sodāmība par ekstrēmistiskiem noziegumiem un kuras plāno izbraukt no valsts," viņš sacīja apspriedē Krievijas parlamenta augšpalātā Federācijas padomē.

Amatpersona arī atklāja, ka ministrija ir ierosinājusi sagatavot sarakstu ar valstīm, uz kurām aizbraukšanai Krievijas pilsoņiem vajadzēs sniegt pamatojumu.

"Ir aktuāla nepieciešamība, lai pilsoņi, kuri dodas uz virkni valstu, piemēram, Tuvo Austrumu valstīm, virkni reģionu Dienvidaustrumāzijā, kur ir nemierīgi apstākļi, lai viņi iesniegtu kaut kādus pamatojošus dokumentus, ja viņi tur uzturēsies ilgāk par mēnesi," skaidroja Makarovs.

Viņš piebilda, ka šādu sarakstu var apstiprināt Krievijas valdība.

2015. gada novembrī Krievijas Ārlietu ministrijas ministra vietnieks terorisma apkarošanas jautājumos Oļegs Siromolotovs paziņoja, ka šajā ministrijā tiek apspriests jautājums par aizliegumu Krievijas pilsoņiem doties uz Eiropu.

"Šobrīd pagaidām par to nav runa, bet jautājums tiek apspriests," viņš atbildēja uz aģentūras "Interfax" jautājumu par iespējamo aizliegumu doties uz Eiropas Savienību (ES) saistībā ar 13. novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!