Četri krievu diplomāti, kas Irākā sagrābti par ķīlniekiem, ir miruši, pirmdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija, apstiprinot sākotnēji teroristu izplatītās ziņas, kas parādījās interneta mājaslapā.
"Ar dziļām skumjām paziņojam, ka Krievijas vēstniecības darbinieki Irākā, neskatoties uz visiem mūsu līdzpilsoņu veiktajiem mēģinājumiem viņus atbrīvot, acīmredzot piedzīvojuši ļaunāko," teikts ministrijas paziņojumā.

Kā jau ziņots, Krievijas diplomāti nolaupīti 3.jūnijā, kad nezināmi kaujinieki Bagdādes rietumos uzbruka viņu automašīnai.

Uzbrukumā gāja bojā Krievijas diplomātiskās misijas darbinieks Vitālijs Titovs. Uzbrucēji nolaupīja vēstniecības trešo sekretāru Fjodoru Zaicevu, kā arī misijas darbiniekus Rinatu Agliuļinu, Anatoliju Smirnovu un Oļegu Fedosejevu.

Drīz pēc notikušā Krievija aicināja aiztaupīt diplomātu dzīvības, norādot, ka viens no četriem nolaupītajiem Krievijas pilsoņiem ir musulmanis.

Krievijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Krievijā tiek ievērotas reliģisko kopienu tiesības.

Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītā Irākas nemiernieku koalīcija Mudžahedīnu padome drīz pēc diplomātu nolaupīšanas savā paziņojumā pavēstīja, ka padomes islāma tiesa Krievijas valdībai dod 48 stundas laika, lai "nekavējoties izvestu savus spēkus no Čečenijas" un "atbrīvotu visus mūsu brāļus un māsas, kas ieslodzīti Krievijas cietumos", draudot, ka pretējā gadījumā Krievijai nāksies izjust sekas.

Svētdien teroristi ar interneta starpniecību pavēstīja par nolaupīto Krievijas diplomātu nogalināšanu.

Internetā publicētajam paziņojumam pievienotas arī fotogrāfijas.

"Mēs paziņojam par Allāha likumu piemērošanu Krievijas diplomātiem par atvieglojumu visiem ticīgajiem," teikts Mudžahedīnu padomes izplatītajā paziņojumā.

Nemiernieku alianse trešdien paziņoja par padomes islāma tiesas lēmumu diplomātus sodīt ar nāvi, jo Maskava tā arī nav izpildījusi uzstādīto ultimātu.

Tas pats nemiernieku grupējums otrdien izplatītajā interneta paziņojumā pavēstīja par divu ASV karavīru nogalināšanu. Viņus ar pārgrieztām rīklēm atrada Bagdādes dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!