Foto: AFP/Scanpix/LETA

Maskava otrdien pārmetusi ASV un citām NATO valstīm Ukrainas pārvēršanu pulvermucā.

"Savienotās Valstis un citas NATO valstis tīšām pārvērš Ukrainu pulvermucā," Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova sacīto citēja ziņu aģentūras, piebilstot, ka valstis palielina ieroču piegādes Ukrainai.

Pēdējā laikā ievērojami pieaudzis sadursmju skaits starp Ukrainas armiju un Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem Donbasā, un Ukraina ir apsūdzējusi Krieviju tūkstošiem militārpersonu koncentrēšanā pie Ukrainas ziemeļu un austrumu robežām, kā arī Krievijas anektētajā Krimas pussalā.

Kremlis nenoliedz sava karaspēka pārvietošanu, bet uzstāj, ka tam neesot nolūka kādu apdraudēt.

"Ja situācija pasliktināsies, mēs, protams, darīsim visu, lai garantētu mūsu drošību un mūsu pilsoņu drošību, lai kur viņi atrastos," sacīja Rjabkovs.

"Bet Kijeva un tās sabiedrotie Rietumos būs pilnībā atbildīgi par hipotētiskā saasinājuma sekām," viņš piebilda.

Šorīt Majorskas ciematā, aptuveni 35 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas, tika nogalināts viens Ukrainas armijas karavīrs un divi ievainoti. Bezpilota lidaparāts nometa uz viņiem granātas, ziņoja Ukrainas armija.

Austrumukrainā kopumā šogad krituši 29 karavīri. Visā 2020.gadā Donbasā tika nogalināti 50 Ukrainas karavīri.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pašreiz atrodas vizīte Briselē, kur tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. Ministram šodien plānota tikšanās arī ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu.

Pirms vizītes Kuleba sacīja, ka vēlas Briselē apspriest Rietumu atbalstu Ukrainai.

"Jau tagad mums jārunā par praktisku atbalstu, ko Ukraina varēs saņemt plaša mēroga militārās eskalācijas gadījumā," sacīja Kuleba.

Kremlis paziņojis, ka neplāno karot ar Ukrainu, bet uzsvēris, ka nevar palikt vienaldzīgs pret krievvalodīgo likteni Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!