Foto: EPA/Scanpix/LETA

Svētdienas, 26. jūnija, rītā Kijivā sprāgušas Krievijas spēku raidītas raķetes, kā rezultātā cietusi dzīvojamā apbūve un cilvēki, vēsta aģentūra UNIAN.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko apstiprina, ka vairāki sprādzieni notikuši pilsētas Ševčenko rajonā. Zem vienas no ēkas drupām varētu būt palikuši cilvēki, viņš informē.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Deviņstāvu dzīvokļu ēkā pēc raķetes trāpījuma sācies ugunsgrēks un daļēji sagrauti septītais, astotais un devītais stāvs. Divi cietušie hospitalizēti, ziņo portāls "Liga".

Pievkarē mediji ziņo, ka glābšanas darbos atrastas sešas cietušas personas, kā arī viens bojāgājis vīrietis. No ēkas drupām izvilkta arī septiņus gadus veca meitene, kas nogādāta slimnīcā.

ASV prezidents Džo Baidens apšaudi nodēvējis par kārtējo Krievijas barbarisma apliecinājumu.

Lielbritānijas vēstniece Ukrainā Melionda Simonsa Krievijas uzbrukumu dzīvojamam rajonam, kur nav militāru objektu, nosaukusi par “slepkavniecisku gļēvulību”.


Glābēji informāciju par ugunsgrēku daudzstāvu dzīvojamā ēkā saņēmuši pulksten 6.29 no rīta.

Kijiva apšaudīta ar augstas precizitātes raķetēm X-101, kas ar stratēģisko aviāciju palaistas no Kaspijas jūras rajona, paziņoja Ukrainas Gaisa spēku runasvīrs Jurijs Ignats. Šāda no lidmašīnas palaista raķete var nolidot 5500 kilometrus, viņš skaidro.

X-101 ir pati precīzākā un pati dārgākā no Krievijas bruņojumā esošajām raķetēm, uzsver Ignats. Provizoriskā informācija liecina, ka pret Kijivu svētdien palaistas sešas tādas raķetes, divas no tā notriektas.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!