Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks trešdienas vakarā ar raķetēm apšaudījis dzelzceļa infrastruktūru Ļvivas apgabalā, Ukrainas rietumos, tāpēc vairākas stundas bija pārtraukta vilcienu satiksme, paziņoja Ukrainas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Ukrzalizniicja" vadītājs Oleksandrs Kamišins.

"Krievijas karaspēks kārtējo reizi devis triecienu Ļvivas dzelzceļa infrastruktūrai. Noskaidrojam infrastruktūrai nodarītā kaitējuma pakāpi. Dzelzceļnieku vidū cietušo nav," ziņapmaiņas platformā "Telegram" ierakstīja Kamišins. Tomēr Ukrainas mediji ziņo, ka ievainoti pieci cilvēki. Plašsaziņas līdzekļi arī vēsta, ka ticis bojāts elektriskais kontakttīkls.

Ukrainas dzelzceļa vadītājs pavēstīja, ka infrastruktūras bojājumu dēļ kavēsies vairāki vilcieni. Pēc vairākām stundām viņš paziņoja, ka vilcienu satiksme atsākta.

Kamišins arī noliedza Ukrainas iekšlietu ministra padomnieka Antona Heraščenko iepriekš paziņoto, ka Krievijas karaspēks ar raķetēm apšaudījis Beskidu tuneli Ļvivas apgabalā.

"Informācija par triecienu Beskidu tunelim neatbilst patiesībai," norādīja Kamišins.

Jau vēstīts, ka Heraščenko iepriekš platformā "Telegram" ierakstīja, ka "dots trieciens ar spārnotajām raķetēm Beskidu dzelzceļa tunelim Karpatos, Ļvivas apgabalā".

"Nolūks - mēģināt traucēt dzelzceļa satiksmi un apturēt degvielas un ieroču piegādes no mūsu sabiedrotajiem," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!