Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija noslēdz unikāla administratīvo un dzīvojamo ēku kompleksa būvniecību Arktikā, kurā būs iespējams dienēt visa gada garumā, tādā veidā īstenojot programmu izveidot infrastruktūras objektus, kas nodrošinātu dzīves un darba apstākļus militārajām vienībām Arktikas salās, piektdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Darbs pie Ziemeļu flotes vienību un militāro daļu izveides Arktikā un to nodrošinošās infrastruktūras izbūves notiek atbilstoši Krievijas prezidenta 2012.gadā parakstīto programmatisko dekrētu un viņa rīkojumu pēc sanāksmes Sočos izpildei, kā arī īstenojot Krievijas prezidenta 2014.gadā apstiprinātās jaunās militārās doktrīnas nosacījumus, kuros bruņotajiem spēkiem uzdots nodrošināt [valsts] interešu aizstāvību arktiskajā zonā," Krievijas Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē klāstīja ministrs.

Viņš teica, ka, lai sasniegtu šos mērķus, aktīvi notiek militāro objektu būvniecība Franča Jozefa Zemes, Novaja Zemļas, Severnaja Zemļas un Jaunsibīrijas salu arhipelāgos.

"Tiek radīti nepieciešamie apstākļi karavīru dzīvošanai. Tādēļ Koteļnijas un Aleksandras Zemes salās tiek pabeigts būvēt unikālus administratīvos un dzīvojamo ēku kompleksus, kas paredzēti militāro apakšvienību dienēšanai visu gadu," paziņoja Šoigu.

Krievijas aizsardzības ministrs piebilda, ka tiek veidota attīstīta infrastruktūra materiālajam un tehniskajam nodrošinājumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!