Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien pēcpusdienā paskaidroja, ka CNN rādītie tanki tika atrasti Gori pilsētas apkaimē, un Krievijas armija tos vienkārši evakuēja, lai garantētu drošību reģionā, ziņo Krievijas masu mediji. Savukārt pašā pilsētā esot bijuši tikai bruņutransportieri, kuri pildījuši izlūkošanas uzdevumus, paziņoja Krievijas armijas ģenerālštābs.
Ceturtdien pēcpusdienā CNN ziņoja par iepriekš neplānotu Krievijas armijas daļu pārvietošanos un sprādzieniem Gori pilsētas apkaimē, kā arī par Krievijas armijas parādīšanos Poti ostā. Gruzijas amatpersonas paziņojušas, ka Krievijas armijas tehnika atgriezusies tikai, lai palīdzētu armijas aizvešanai. Gruzija ziņo par krievu armijas atrašanos tās teritorijā ārpus Dienvidosetijas un par ienākšanu Poti pilsētā.

Lavrovs paziņojis, ka netālu no Gori Krievijas armija atradusi milzīgu tehnikas un munīcijas arsenālu, tai skaitā 15 tankus, kā arī vagonus ar sprāgstvielām un ieročiem, kas tika atstāts bez apsardzes un "gatavs lietošanai'.

Pašlaik Krievijas armija nodarbojas ar arsenāla izvākšanu. "Ko viņi tur tālāk darīs, es nezinu, bet ir skaidrs, ka nevar to visu tā vienkārši atstāt, jo jebkurš pilsonis ar nelāgiem nodomiem varēs to izmantot. Iesēsties tanka un laisties šaudīties var jebkurš vājprātīgais," sacīja ministrs.

Viņš arī piebildis, ka līdzīgs arsenāls atrasts pie Senaki pilsētas, kur arī atrodas krievu armijas daļas.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Anatolijs Nogovicins ceturtdien paziņoja, ka tas, ko masu mediji dēvē par 50 tankiem, ir tikai bruņutransportieri ar karavīriem, kuriem ir izlūkošanas un kontaktu dibināšanas uzdevums.

Viņš arī pastāstīja, ka armijas daļas pašlaik pabeidz atkāpšanos un dekoncentrēšanos pie Mchetas pilsētas. Pašlaik armija arī apspriež ar Gori pilsētas vadību jautājumu par ieroču un munīcijas noliktavu apsardzi un Gruzijas armijas daļu izvešanu.

Nogovicins ari sacīja, ka armija cer pabeigt visas savas pārvietošanās un noliktavu izvakšanas līdz ceturtdienas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!