Foto: AP/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteicies, ka Maskava atbalsta grupējuma "Taliban" centienus stabilizēt politisko situāciju Afganistānā, raksta "Al Jazeera".

"Tagad pie varas ir jauna administrācija," sacīja Lavrovs. "Mēs atzīmējam viņu centienus stabilizēt militāro un politisko situāciju un izveidot valsts aparāta darbu."

Maskavā noris starptautiskas sarunas par situāciju Afganistānā. Sarunās piedalās pārstāvji no desmit valstīm, tostarp Ķīnas un Pakistānas.

Lavrovs sacīja, ka Maskava pauž nožēlu par to, ka sarunās nepiedalās ASV. Vašingtona iepriekš paziņoja, ka nepiedalīsies šajā sarunu kārtā tehnisku iemeslu dēļ, bet plāno to darīt nākotnē.

Maskava skaidri norādīja, ka vēl nav gatava atzīt "Taliban" valdību. Krievijā grupējums "Taliban" joprojām atrodas teroristisko organizāciju sarakstā.

Lavrovs sacīja, ka Kremlis nesteidzas ar "Taliban" atzīšanu, gaidot, kad grupējums izpildīs solījumus, kas tika doti, kad tas pārņēma varu. "Par talibu oficiālu atzīšanu pašlaik netiek runāts," žurnālistiem sacīja Lavrovs. "Tāpat kā lielākā daļa citu ietekmīgo reģiona valstu, mēs ar viņiem sazināmies. Mēs mudinām viņus pildīt solījumus, ko viņi deva, nākot pie varas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!