Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā gandrīz puse sabiedrības atbalsta vienlīdzīgu tiesību atzīšanu lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem un transpersonām (LGBT), atsaucoties uz pētījuma centra "Levada" aptauju, ziņo "The Moscow Times".

Kopumā aptuveni 47% aptaujas respondentu norādīja, ka atbalsta LGBT vienlīdzīgas tiesības, bet nedaudz mazāk bija to, kuri neatbalsta – ap 43% respondentu. Savukārt aptuveni 9% nebija viedoklis par šo jautājumu. Tas ir augstākais atbalsta rādītājs pēdējo 14 gadu laikā kopš šāds jautājums tiek uzdots.

Kopš 2013. gadā Krievija aizliedza "geju propagandu nepilngadīgām personām", faktiski liedzot tā saucamo praidu norises un kā arī pastiprinot savu tā dēvēto "tradicionālo vērtību atbalstīšanas politiku", atbalsts sākotnēji saruka. Piemēram, 2013. gadā LGBT vienlīdzīgas tiesības atbalstīja tikai nedaudz vairāk nekā trešdaļa respondentu – 39%.

Pēdējos gados, valsts medijos samazinoties pret LGBT kopienu vērstajai propagandai, atbalsts atkal pieaug, secina medijs. Politiskais analītiķis Aleksejs Makarkins gan "The Moscow Times" uzsvēris, ka propagandai pieaugot, strauji pieaugs arī to cilvēku skaits, kuri atkal klaigās par Krievijas gadsimtu seno morāles pamatu perversiju.

"Levada" aptauja veikta no 18. līdz 23. aprīlim 50 dažādos Krievijas reģionos, kopumā viedokli lūdzot izteikt 1625 respondentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!