"Krievija atjauno savas pozīcijas Āfrikā," tā Krievijas parlamenta delegācijas vadītājs, Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks Georgijs Booss aģentūrai ITAR-TASS paskaidroja iemeslus, kāpēc delegācija devusies braucienā pa "melnā kontinenta" austrumu reģionu.
"Interese par Āfriku ir saistīta ar to, ka Krievija ilgu laiku atļāvās tajā nebūt," teica Georgijs Booss. "Tagad mēs atgriežamies. Āfrikas kontinents vienmēr bijis mums draudzīgs. Ceram, ka pēc šādām vizītēm aktivizēsies ne vien politiskās, bet arī ekonomiskās attiecības."

Pašreizējā delegācija ranga ziņā ir visaugstākā, kāda jebkad apmeklējusi Keniju. Tajā ietilpst parlamenta deputāti, kas pārstāv tādas apvienības kā "Tēvzeme - visa Krievija", "Vienotība", "Labējo spēku apvienība" un Krievijas Komunistiskā partija. Oficiālo delegāciju pavada uzņēmēji.

Oficiālās vizītes programmā paredzētas tikšanās Nacionālajā sapulcē (parlamentā) un ministrijās. Plānotas arī sarunas ar Kenijas kompānijām, kas darbojas enerģētikas un satelītsakaru jomā. Ceturtdien delegācija dosies uz Tanzāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!