Cietumnieks, kurš bija izbēdzis no ieslodzījuma pa garāko tuneli, kādu līdz šim Krievijā gatavojoties bēgt no ieslodzījuma, izrakuši notiesātie, ceturtdien tika nogādāts atpakaļ labošanas darbu kolonijā Sibīrijā, kur viņam tagad būs jāizcieš ilgāks sods, ziņo aģentūra "RIA Novosti".
Gluži kā Holivudas filmā "Lielā bēgšana" ieslodzītais Jevgeņijs Pečonkins un divi viņa kameras biedri pirms diviem gadiem izraka zem cietuma 113 metrus garu tuneli, iebūvējot tajā sijas, ievelkot elektrību un ierīkojot ventilācijas sistēmu.

Četrus mēnešus būvējot šo tuneli, cietumnieki izrakto zemi bēruši nelielos plastmasas maisiņos un izkaisījuši cietuma pagalmā.

Pēc "RIA Novosti" ziņām, pēc tam, kad Pečonkins 2000. gada decembrī viens bez saviem kameras biedriem no cietuma aizbēdzis, cietuma vadība tuneli aizmūrējusi ar cementu. Izbēgušais noziedznieks tika aizturēts 2002.gada oktobrī.

1998. gadā tiesa Pečonkinam piesprieda deviņarpus gadus ilgu cietumsodu par krāpšanu, bet par bēgšanu no cietuma viņam ieslodzījumā būs jāpavada vēl divarpus gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!