Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija trešdien paziņojusi, ka atsauc uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā, vienlaikus uzsverot, ka vēlas novērst "neatgriezenisku" attiecību pasliktināšanos ar ASV.

"Krievijas vēstnieks Vašingtonā Anatolijs Antonovs" uzaicināts uz Maskavu konsultācijām, kas tiek rīkotas ar mērķi izanalizēt to, kas darāms un kur jāvirzās attiecībās ar Savienotajām Valstīm," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā ziņots, ASV prezidents Džo Baidens otrdien pārraidītā intervijā telekanālam ABC faktiski nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par "slepkavu" un paziņoja, ka viņam būs "jāsamaksā" par mēģinājumiem iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova norādīja, ka Maskavai pats svarīgākais ir noteikt, kā uzlabot Krievijas un ASV attiecības, kuras Vašingtona pēdējos gadus dzinusi strupceļā.

Viņa sacīja, ka Krievija ir ieinteresēta novērst divpusējo attiecību "neatgriezenisku pasliktināšanos, ja amerikāņi apzinās riskus, kas ar to saistās".

Krievijas Ārlietu ministrija nepieminēja Baidena izteikumus par Putinu, bet norādīja, ka Maskava vēlas izanalizēt Baidena administrācijas darba pirmo simts dienu rezultātus.

Baidena intervija tika pārraidīta dienu pēc tam, kad ASV izlūkdienests atklātībai bija nodevis atslepenotu ziņojumu par to, ka Putins vadījis centienus iejaukties Baidena vēlēšanu kampaņā.

Baidena izteikumi ir krass pretstats bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa nostājai. Tramps savas prezidentūras laikā vairījās teikt kaut ko negatīvu par Putinu.

ASV valdība šodien arī paziņoja, ka paplašinās eksporta ierobežojumus, ko šomēnes piemēroja Krievijai par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!