Foto: RIA Novosti/Scanpix

No Krievijas jūras flotes bāzes Sīrijā ir atsauktas visas krievu militārpersonas, tās aizvietojot ar civilajiem darbiniekiem, atsaucoties uz Krievijas amatpersonām, vēsta aģentūra AP.

Krievijas Aizsardzības ministrijas ceturtdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka militārpersonas pret civilajiem darbiniekiem Tartūsas ostā aizvietotas jau pirms kāda laika. Tomēr sīkāki paskaidrojumi netiek sniegti.

Bāze Tartūsas ostā, kas ir vienīgais Krievijas flotes priekšpostenis ārpus bijušās Padomju Savienības, ir neliels komplekss, kas sastāv no dažām barakām un depo, kas apkalpo Krievijas kuģus Vidusjūrā, skaidro AP.

Ministrija norāda, ka Tartūsās bāze turpinās apkalpot Krievijas kuģus. Amatpersonas gan neatklāj, cik daudz civilo darbinieku tagad atrodas bāzē.

Aizsardzības ministrijas paziņojums seko trešdienas publikācijai arābu valodā iznākošajā laikrakstā "Al Hayat" un Krievijas biznesa izdevumā "Vedomosti", kurās ziņots par to, ka Maksava ir atsaukusi savas militārpersonas no Sīrijas.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka, atsaucoties uz vārdā neminētu avotu Krievijas Aizsardzības ministrijā, "Vedomosti" ziņoja, ka Sīrijā vairs neatrodas neviena Krievijas Aizsardzības ministrijas militārpersona vai civilpersona.

Pēc informācijas avota teiktā, šāds lēmums pieņemts, lai mazinātu apdraudējumu, ko rada Sīriju pārņēmušais pilsoņu karš, kā arī lai samazinātu politisko domstarpību iespējamību gadījumā, ja Sīrijā tiktu nogalināts kāds Krievijas pilsonis.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs intervijā Londonā iznākošajam arābu izdevumam "Al-Hayat", šķiet, apstiprināja Krievijas militārpersonu evakuēšanu no Sīrijas.

"Šobrīd Krievijas Aizsardzības ministrijai Sīrijā nav neviena cilvēka," norādīja amatpersona.

Tikmēr "Vedomosti" skaidro, ka militārpersona atsaukšana neattiecas uz Krievijas tehniskajiem ekspertiem, kurus nolīgusi Sīrijas valdībai, lai tie apmācītu Sīrijas armiju izmantot Krievijas piegādātos ieročus.

Krievija piegādā Sīrijai zenītraķetes, kā arī kara lidmašīnas, helikopterus un citu smago tehniku.

Krievija noraida pārmetumus par ieroču piegādi Sīrijai, skaidrojot, ka tā tikai izpilda līgumus, kas tika noslēgti vēl pirms asiņainā konflikta izcelšanās 2011.gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!