Krievija 1.februārī ieviesīs jaunu vīzas režīmu, ļaujot Rietumeiropas un Japānas iedzīvotājiem iegādāties īstermiņa iebraukšanas vīzas, ceturtdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM).
No Padomju Savienības laikiem mantotais vīzu režīms Krievijā tiek mīkstināts pirmo reizi, un, pēc jaunās kārtības, Šengenas līguma valstu, kā arī Lielbritānijas, Šveices un Japānas iedzīvotāji varēs iegādāties vīzas uz 72 stundām par 35 ASV dolāriem (22,4 latiem).

Taču vīzu varēs nopirkt vienīgi tad, ja viesis 48 stundas pirms ierašanās būs nokārtojis formalitātes ar Krievijas ĀM atzītu tūrisma aģentūru, aģentūrai AFP pastāstīja ministrijas Konsulārā departamenta amatpersona.

Līdz šim visiem rietumvalstu tūristiem, kas vēlējās apmeklēt Krieviju, bija ar Krievijas konsulāta starpniecību jārezervē viesnīcas numurs un jāiesniedz pieteikums vīzai.

Īstermiņu vīzas neizsniegs ASV pilsoņiem, jo Krievijas varas iestādes uzskata, ka vairākums ASV tūristu parasti valstī uzturas ilgāk, sacīja amatpersona.

Vīzas varēs iegādāties sešās iebraukšanas vietās valstī - Maskavas Šeremetjeva un Sanktpēterburgas starptautiskajās lidostās, divos robežkontroles robežpunktos starp Poliju un Kaļiņingradu, kā arī divos punktos uz Krievijas un Somijas robežas.

Šo shēmu izmēģinās vienu gadu un, ja tā tiks atzīta par veiksmīgu, to piemēros arī citu valstu pilsoņiem.

Krievijas tūrisma industrija atbalsta šo iniciatīvu, bet uzskata, ka triju dienu ilgs Krievijas apmeklējums vairākumam viesu šķitīs pārāk īss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!