Foto: AFP/Scanpix

Krievija ceturtdien bloķēja ANO Drošības padomes paziņojumu, kurā nosodīta Ziemeļkoreja un prasīts tai piemērot sankcijas, reaģējot uz Phenjanas pirmo veiksmīgo starpkontinentālās ballistiskās raķetes (ICBM) izmēģinājumu, norādot, ka tā patiesībā bijusi vidēja darbības rādiusa raķete, pavēstījuši diplomāti.

ASV izplatītajā paziņojuma projektā atgādināja, ka Drošības padome ir vienojusies spert turpmākus soļus, ja Ziemeļkoreja veiks atkārtotu raķetes vai atombumbas izmēģinājumu.

Savukārt Krievija apstrīdējusi paziņojuma projektā minēto, ka Ziemeļkoreja otrdien veiksmīgi izmēģinājusi ICBM, atklājuši diplomāti.

Krievijas pārstāvniecība ANO tikmēr noraidīja, ka Maskava bloķējusi paziņojumu, bet tikai aicinājusi, lai ASV "tajā veic attiecīgus grozījumus".

"Krievijas delegācija nevarēja piekrist, ka tas tiek definēts kā starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums," pavēstīja Krievijas diplomāti.

Krievijas Aizsardzības ministrija uzskatot, ka Ziemeļkoreja izmēģinājusi vidēja darbības rādiusa raķeti, skaidroja Krievijas pārstāvniecība. ASV savukārt atteicās mainīt atsauci uz ICBM, un sarunas par paziņojuma projektu beigušās, atklāja diplomāti.

Paziņojuma projektā minēts stingrs raķetes izmēģinājuma nosodījums, kas nobruģētu ceļu rezolūcijai par sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!