Foto: stock.xchng
Krievijā bloķētas 13 interneta lapas, kas saistītas ar protesta kustību, kura Ukrainā panāca prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu no amata, vēsta aģentūra AP.

Interneta uzraudzības aģentūra "Roskomnadzor" pirmdien izplatītā paziņojumā norāda, ka Ģenerālprokuratūra ir norīkojusi slēgt "Euromaidan" kustības atbalsta lapas Krievijā populārajā sociālajā tīklā "Vkontakte".

Šīs lapas "propagandē Ukrainas nacionālistu grupu darbību", aicina uz "teroristiskām aktivitātēm" un "piedalīšanos nesankcionētās masu akcijās", skaidro tīmekļa uzraudzības aģentūra.

Lielākajai Krievijas atbalsta lapai Ukrainas protestiem bija 500 000 sekotāju, norāda AP.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Sestdien Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!