Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija paziņojusi par "humāno pauzi" Sīrijas pilsētas Alepo bombardēšanā. Plānots, ka ceturtdien no pulksten 8 līdz 16 pēc vietēja laika Krievijas spēki pārtrauks savas operācijas pilsētā, atsaucoties uz Maskavas paziņojumu, informē raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar Krievijas ziņu aģentūras "Interfax" vēstīto, šajā laika posmā tiks apturēti Krievijas un Sīrijas spēku gaisa uzlidojumi Alepo.

"Mēs esam sagatavojušies pārtraukt uguni un nodrošināt mediķiem netraucētu piekļuvi pilsētai un nodrošināt ievainoto un slimo evakuāciju, tiklīdz mēs saņemsim pieprasījumu no humānajām organizācijām," medijiem paudis Krievijas ģenerālštāba pārstāvi Sergejs Rudskojs. Saskaņā ar viņa pausto, Krievija ir gatava "apspriest jebkādas iniciatīvas un priekšlikumus risinājuma rašanai Alepo", vēsta Krievijas medijs "RT".

Jau ziņots, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads iepriekš paziņojis, ka Alepo atgūšana no nemierniekiem ir "svarīgs tramplīns", lai "teroristus" atspiestu atpakaļ Turcijā.

Kopš 2011. gada Sīrija notiek pilsoņkarš, kurā cīnās kurdu spēki, mērenie un radikālie sunnītu nemiernieki, valdības armija un tai lojāli paramilitāri formējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!