Krievijas armijas vadība trešdien draudēja pievērsties spēcīgāku ieroču lietošanai, lai iznīcinātu čečenu kaujiniekus.
"Mums pieder daudz stiprāki iznīcināšanas līdzekļi par tiem, kurus līdz šim esam lietojuši," paziņoja Krievijas gaisa kara spēku vadītājs ģenerālis Anatolijs Kornukovs.

Viņš piebilda, ka šie ieroči var tikt izmantoti, lai iznīcinātu kaujinieku pozīcijas kalnainajos Čečenijas dienvidos.

Ģenerālis paziņoja, ka čečenu kaujinieki ir "slepkavas, kas nekad nepadosies". "Viņi vienkārši ir jāiznīcina. Cita atrisinājuma nav," sacīja Kornukovs.

Čečenu kaujinieki pirms tam paziņoja, ka veic "taktisku" atkāpšanos dažos Džohargalas (Groznijas) rajonos un ka ielu cīņās pilsētā krituši desmitiem kaujinieku un Krievijas karavīru.

Čečenijas amatpersonas sacīja, ka kaujinieki atsituši federālo spēku uzbrukumus un notriekuši transporta lidmašīnu.

Krievijas spēki Džohargalā sūdzējās, ka sliktas koordinācijas dēļ aizkavējies pirms piecām dienām sāktais triecienuzbrukums pilsētai, kur atrodas divi tūkstoši labi bruņotu kaujinieku.

Krievijas spēku komandieri triecienuzbrukuma priekšvakarā paziņoja, ka pilsēta tiks ieņemta piecu dienu laikā, bet trešdien Krievijas militārpersonas atzina, ka uzbrukums var ilgt vēl divas nedēļas.

"Čečenu snaiperi ir ļoti aktīvi," sacīja kāds karavīrs. "Tikko mēs kādu pamanām, mēs izsaucam artilēriju, bet viņiem parasti ir laiks aiziet, pirms mūsu ložmetējnieki atklāj uguni."

Krievijas spēki ir nedaudz pavirzījušies uz priekšu Džohargalas ziemeļos, bet pilsētas austrumos sastopas ar sīvu pretestību Minutkas laukuma rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!