Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maskava paziņojusi, ka kolonnas ar ārvalstu bruņojumu Ukrainai kļūs par Krievijas karaspēka "likumīgajiem mērķiem", atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministra vietnieku Sergeju Rjabkovu, sestdien vēsta valdības kontrolētā aģentūra "RIA Novosti".

"Krievija brīdinājusi ASV par sekām, [kādas izraisīs] bruņojuma nodošana Ukrainai. Kolonnas ar ārvalstu ieročiem, kas nedomājot tiek nodoti Ukrainai, kļūs par Krievijas federācijas bruņoto spēku likumīgu mērķi," izteicies agresoru pārstāvis.

Viņš piebildis, ka esot sagatavoti to ASV un citu rietumvalstu amatpersonu saraksti, pret kurām drīzumā tikšot vērstas sankcijas.

Viņš gan nav paskaidrojis, kādas sankcijas pret Rietumu amatpersonām varētu ieviest arvien lielākajā starptautiskajā izolācijā nonākošā Maskava.

Tajā pašā laikā Rjabkovs izteicies, ka Krievija varētu atsākt dialogu ar ASV un Rietumiem, ja tie tam būtu gatavi. Viņš piebildis, ka Krievijas priekšlikumi par tā dēvētajām drošības garantijām, kas Kremļaprāt pienākoties Maskavai, vairs pilnībā neesot spēkā, jo situācija esot mainījusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!