Foto: Reuters/Scanpix

Krievija gar visu tās robežu ar NATO - no Vidusjūras līdz Tālajiem Ziemeļiem - izvieto modernas pretgaisa aizsardzības sistēmas, otrdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vēstīja Krievijas ziņu aģentūra TASS.

NATO pielāgojas šiem apstākļiem, palielinot savu klātbūtni alianses austrumu dalībvalstīs, viņš sacīja žurnālistiem Briselē notiekošās NATO dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās laikā.

"Krievija izvieto modernas pretgaisa aizsardzība sistēmas gar visu robežu ar NATO. Neskaitot Sīriju un Vidusjūras austrumu daļu, mēs novērojam līdzīgu rīcību Krimā, Baltijas valstu tuvumā, Kaļiņingradas [apgabalā] un līdz Tālo Ziemeļu robežām. Tās ir mūsdienu sarežģītās spējas, kad nodrošina gaisa telpas noslēgšanu. NATO pielāgojas šīm darbībām, palielina savu klātbūtni alianses austrumu dalībvalstīs," norādīja Stoltenbergs.

"Mēs uzmanīgi sekojam līdzi šai rīcībai un to novērtējam," viņš piebilda.

NATO ģenerālsekretārs arī atkārtoja, ka alianses ārlietu ministri tikšanās laikā izskatīs mehānismus, lai Eiropā nodrošinātu lielāku militārās aktivitātes caurskatāmību, kā arī eskalācijas un incidentu risku mazināšanu attiecībās ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!