Foto: AP/Scanpix

Krievijas karavīri ir gatavi garantēt Sīrijas nemiernieku grupējumu kaujinieku un viņu ieroču drošu atvilkšanu no Alepo austrumiem, kā arī mierīgo iedzīvotāju aiziešanu no šīs pilsētas daļas un atgriešanos tajā, žurnālistiem pavēstīja Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs.

"Mēs esam gatavi garantēt kaujinieku un viņu ieroču drošu atvilkšanu, netraucētu mierīgo iedzīvotāju aiziešanu no Alepo austrumu daļas un viņu atgriešanos atpakaļ, kā arī humānās palīdzības nogādāšanu [Alepo austrumos]," viņš sacīja.

Šo uzdevumu īstenošanas interesēs Maskava ir gatava apspriest jebkuras iniciatīvas un priekšlikumus, piebilda Rudskojs.

Ar Krievijas kara aviācijas atbalstu Sīrijas armija Alepo turpina 22. septembrī sākto uzbrukumu, nemierniekiem atkarojot vienu kvartālu pēc otra, cenšoties bruņotās opozīcijas grupējumus padzīt no šīs pilsētas pavisam.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads 6. oktobrī paziņoja, ka nemiernieki var kopā ar savām ģimenēm pamest ielenktos Alepo rajonus, ja viņi noliek ieročus.

Kaujinieki līdzīgus valdības amnestijas piedāvājumus pēdējo mēnešu laikā jau akceptējuši citos aplenktajos rajonos, konkrēti Damaskas priekšpilsētā Darajā, kas bija ielenkta vairākus gadus, līdz nemiernieki augustā beidzot piekrita padoties.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!