Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija ar agresīvu uzvedību ūdeņos mēģina piespiest NATO atstāt Baltijas jūru, intervijā Somijas laikrakstam "Helsingin Sanomat" sacījis Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks.

"Krievijas karakuģi acīmredzami mēģina piespiest NATO pamest Baltijas jūru," ceturtdien publicētajā intervijā norādījis Luiks.

Ministrs sacīja, ka Krievijas karakuģi NATO kuģiem seko vai aizšķērso ceļu nelielā attālumā, bet Krievijas militārās lidmašīnas veic manevrus virs NATO kuģiem nelielā augstumā. "Tas notiek starptautiskajos ūdeņos," sacīja ministrs, piebilstot, ka tā ir labas jūrniecības prakses pārkāpšana.

Ministrs atklāja, ka Krievijas kuģi šādi lielākoties izturas pret ASV kuģiem, taču arī pret citu alianses valstu kuģiem.

Luiks arī norādīja uz Krievijas bruņojuma izvietošanu Baltijas jūras reģionā un taktisko raķešu kompleksu "Iskander" un raķešu sistēmu "S-400" izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā. Ministrs sacīja, ka Krievija gatavojas dislocēt Baltijas jūras reģionā vēl daudz militārā aprīkojuma, kas liecina par tās agresivitāti.

"Krievija ir attīstījusi augsta līmeņa sistēmu karavīru pārvietošanai, kas nozīmē, ka vienības, kas šodien ir pie Ukrainas robežas, rīt var būt pie Baltijas valstu robežas," norādīja Luiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!