Krievija paziņojusi, ka tai ir pierādījumi, ka Gruzijas pusē augusta piecu dienu karā karojuši ASV un citu NATO dalībvalstu pilsoņi, ieskaitot kādu snaiperi sievieti no Latvijas.

Krievijas Ģenerālprokuratūras izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins žurnālistiem paziņoja, ka Gruzijas pusē karojuši algotņi no "Amerikas, Čehijas, Čečenijas, Baltijas valstīm, Ukrainas un Turcijas. Tas bija diezgan mazs skaits cilvēku. Viņi pārsvarā veica atbalsta lomu, [apmācot gruzīnu karavīrus]."

"Taču bija arī divi snaiperi - viens no Ukrainas un sieviete no Latvijas," apgalvoja Bastrikins.

Ārvalstu karavīru klātbūtni Gruzijā viņš nodēvēja par kriminālpārkāpumu un solīja šo jautājumu izvirzīt apspriešanai Interpolā.

Gruzijas Nacionālās drošības padomes sekretārs Kaha Lomaija noraidīja Bastrikina izteikumus, nodēvējot tos par pilnīgi absurdiem.

"Ir patiešām grūti komentēt tik absurdus paziņojumus. Gruzijas armijā ir tikai Gruzijas pilsoņi, kā to nosaka likums. Paziņojums, ka gandrīz puse pasaules ir augustā ir cīnījusies mūsu armijā, ir Krievijas vadības fantāzijas, Maskavai cenšoties attaisnot mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu," sacīja Lomaija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!