Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainā Krievijas uzbrukumos bojāgājušo civiliedzīvotāju skaits vairākus desmitu reižu pārsniedz kritušo karavīru skaitu, intervijā Lielbritānijas sabiedriskajai raidorganizācijai BBC paziņojis premjerministrs Deniss Šmihaļs.

"Mūsu gadījumā civiliedzīvotāju upuru skaits desmitiem reižu pārsniedz karavīru upuru skaitu. Tas pierāda, ka Krievijas armija un Krievija karo pret Ukrainas civiliedzīvotājiem, nevis ar mūsu Bruņotajiem spēkiem," klāstīja Ukrainas premjerministrs.

Šmihaļs norādīja, ka okupanti pilnīgi apzināti vēršas pret civiliedzīvotājiem un pastrādā kara noziegumus.

"To ļoti viegli pierāda tas, ka krievi to sauc par "militāru operāciju", jo militāras operācijas laikā notiek iznīcināšana. Ja darbojas pēc kara noteikumiem un tradīcijām, tad ierasti iznīcina militāro infrastruktūru, karavīri karo pret karavīriem," viņš paskaidroja.

ANO augstākā cilvēktiesību komisāra biroja (OHCHR) jaunākie dati liecina, ka Ukrainā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma nogalināts 4031 mierīgais iedzīvotājs, kuru vidū ir 261 bērns.

ANO aģentūra uzsver, ka patiesie skaitļi ir ievērojami lielāki, jo informācija no vietām, kur turpinās intensīva karadarbība, pienāk ar aizkavēšanos, bet daudzas ziņas par zaudētām civiliedzīvotāju dzīvībām vēl ir jāapstiprina. Piemēram, tas attiecas uz Mariupoli, Izjumu un Popasnu un vairākām citām vietām, no kurienes saņemtas ziņas par daudziem upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!